Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Hoe Richt je Een Flex Werkplek in?

Een inspirerende flexwerkplek met in hoogte verstelbare bureaus en lichte stapelbare stoelen voor een ergonomische werkhouding.

Flex werkplekken worden steeds populairder in de moderne werkomgeving. Met deze werkplekken kunnen werknemers kiezen waar en hoe ze willen werken, wat bijdraagt aan de productiviteit en het welzijn van de werknemers. Maar hoe richt je zo’n flexibele werkplek in?

Bepaal de juiste ruimte

Een goede flex werkplek begint met het kiezen van de juiste ruimte. De ruimte moet voldoende ruim zijn voor het aantal werknemers dat er werkt en moet ook rekening houden met voldoende lichtinval, ventilatie en akoestiek.

Kies de juiste meubels

Flex werkplekken vereisen meubels die gemakkelijk te verplaatsen zijn en die verschillende werkhoudingen ondersteunen. Overweeg om in hoogte verstelbare bureaus te gebruiken, zodat werknemers kunnen afwisselen tussen zitten en staan tijdens het werken. Daarnaast kunnen lichte en stapelbare stoelen en tafels de flexibiliteit van de werkplek vergroten.

Maak gebruik van technologie

Een goede flexibele werkplek maakt optimaal gebruik van technologie. Denk hierbij aan wifi, printers en scanners, maar ook aan slimme apparaten die de werkplek kunnen aanpassen aan de behoeften van de werknemers, zoals verlichting en temperatuurregeling.

Een inspirerende en productieve flex werkplek met verschillende soorten meubels, zoals bureaus en lichte stoelen.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Bij een flexibele werkplek is het belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben voor persoonlijke spullen en documenten. Overweeg daarom het gebruik van lockers of persoonlijke kasten voor elke werknemer.

Maak het persoonlijk

Een flexibele werkplek kan soms anoniem aanvoelen. Maak de werkplek persoonlijk door het gebruik van planten, schilderijen, of andere decoraties die de sfeer van de ruimte versterken. Hierdoor kunnen werknemers zich meer thuis voelen op de werkplek.

Conclusie:

Een goede flexibele werkplek vereist enige planning en organisatie, maar het kan zeker de moeite waard zijn. Met de juiste ruimte, meubels, technologie, opbergruimte en decoraties, kan een flexibele werkplek bijdragen aan de productiviteit en het welzijn van werknemers. Gebruik deze tips en tricks om de perfecte flexibele werkplek in te richten voor jouw organisatie.

Meer blogs lezen: