Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Steelcase Leap V1 Vs Steelcase Leap V2

De Leap v1 stoel, die in 1999 op de markt werd gebracht, klom al snel in de ranglijst met de meest populaire bureaustoelen. Tijdens het eerste jaar dat de Leap V1 werd verkocht, werd gemeld dat Steelcase elke week meer dan 5.000 bureaustoelen verkochten. Ontworpen als een hoogwaardige ergonomische bureaustoel, had de V1 enkele van de meest unieke functies op een ergonomische stoel voor die tijd. Dit bracht veel kosten met zich mee, aangezien ook werd verteld dat Steelcase maar liefst 35 miljoen dollars had geïnvesteerd in research en ontwikkeling van hun uithangbord.

In 2006 werd de Leap V1 vervangen door de Steelcase Leap V2. Hoewel sommige wijzigingen in het ontwerp van de Leap V2 voor de hand lagen, waren er ook meer subtiele wijzigingen aangebracht in het nieuwe design.

Ontwerp Rug

De eerste en grootste wijziging van de Steelcase Leap V2 was het ontwerp van de achterkant. Het oorspronkelijke ontwerp van de Steelcase V1 heeft een kortere rugleuning, met een meer uitlopend ontwerp. De Steelcase Leap V2 wordt geleverd met een hogere rug.

Deze twee ontwerpen creëren een heel ander zitcomfort als u in de stoel zit. Dit geldt vooral voor langere gebruikers. Hoewel er geen oncomfortabele drukpunten te vinden zijn op het ontwerp van de Steelcase Leap V1, is er niet zo’n goede ondersteuning voor de schouderbladen voor langere gebruikers. Als u op zoek bent naar volledige rug ondersteuning, is de Leap V2 de juiste keuze.

Dikte kussens

De dikte van de Leap V1 en Leap V2 zitting verschilt nogal, De Leap V1 heeft namelijk een dikkere zitting. Door de kortere rugleuning van de Leap V1 is deze stoel een stuk minder comfortabel voor langere mensen. De zitting van de Leap V2 is dunner, omdat de technieken over de jaren sterk zijn verbeterd waardoor een dunnere zitting een zelfde comfort kan bieden als een dikkere zitting.

Constructie van de armleuningen

De Leap V2 introduceerde plastic mallen voor de armleggers. Voorheen gebruikte Steelcase stalen mallen. De Leap V2 armen zien er hierdoor een stuk beter uit en zijn daarbij ook een stuk flexibeler. Verder beschikt de Steelcase Leap V2 over 4D armleggers en de Leap V1 over 3D armleggers. Om de juiste pasvorm aan te nemen zijn 4D armleggers het best.

Vorm en Dikte armlegger

Net als de zitkussens van de Leap V1 zijn ook de armleggers dikker dan die van de huidige V2 stoel. Ook het uiterlijk is duidelijk anders. Vanwege het dikte verschil zullen de armleggers van de v1 een dieper gevoel geven wanneer u uw elle boog op de armleggers plaatst. Daarentegen is het uiterlijk van de Steelcase Leap V2 netter en gestroomlijnder.

Ontwerp

Inmiddels heeft u waarschijnlijk geconcludeerd dat veel van de wijzigingen die aan de Steelcase Leap v2 zijn aangebracht, verband hielden met esthetiek en het vinden van een manier om het gewicht van de stoel te verminderen. Het basisontwerp was daar weer een mooi voorbeeld van. Met een meer plat en afgerond ontwerp voor de v1, zorgt dit voor een meer gedateerde look en feel. Het v2 onderstel heeft meer hoogte, strakkere lijnen en is een stuk dunner, wat een moderne uitstraling geeft aan een bureaustoel van dertien tot veertien jaar oud.

Basisconstructie

Kunststoffen hebben een lange weg afgelegd, waardoor veel stoelfabrikanten konden overschakelen op lichter nylon plastic wat de onderstellen een strak design geeft. De basis van de Leap v1 is gemaakt van staal, iets dat niet vaak wordt aangetroffen op ergonomische bureaustoelen van standaardformaat. Dit zware ontwerp was echter niet het mooiste, want er werd een goedkope plastic hoes gebruikt om de stalen constructie te verbergen.

De Leap V2 maakt gebruik van een ontwerp van nylon plastic, wat een meer gestroomlijnde look creëert. Met deze overstap naar plastic heeft Steelcase het gewicht van hun bureaustoel enorm laag gehouden. Door het lichte design kan de Leap V2 24/7 ergonomisch gebruikt worden.

Conclusie:

Wij kunnen concluderen dat de Leap V2 een betere bureaustoel is wat betreft comfort, ergonomie en design. Dat is ook niet heel gek, omdat de Leap V2 is gebouwd ter vervanging van de Leap V1.

Bent u geïnteresseerd in een Steelcase Leap V2? Bekijk dan nu ons assortiment.