Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Steelcase Leap V2 Vs Herman Miller Aeron: Welke is beter?

In deze blog vergelijken wij de meest populaire stoelen ter wereld. De Herman Miller Aeron en Steelcase Leap zijn uithangborden van de twee grootste kantoormeubelfabrikanten wereldwijd.

Welke bureaustoel het beste bij u past, hangt af van uw voorkeur voor bureaustoelen. In deze blog gaan wij de verschillen tussen deze twee stoelen toelichten.

Bouwkwaliteit

Als u op zoek bent naar een stoel met een hoge bouwkwaliteit, dan zijn beide stoelen geschikt.  Deze high-end merken halen geen massa geproduceerde componenten van de fabriek om hun stoelen te fabriceren. Hierdoor is het detailniveau in de componenten meestal hoger. Als we eerst kijken naar de Herman Miller Aeron Chair, wordt deze stoel momenteel in de VS geproduceerd. De Aeron is Gemaakt van hoogwaardig staal, gegoten aluminium en plastic componenten. Als u de componenten van de Aeron voelt, kunt u bevestigingen dat het van hoogwaardige kwaliteit is. Er zijn geen losse of slecht passende onderdelen en alles beweegt soepel als u in de stoel zit. De Aeron is bekleed met mooi mesh.

De Steelcase Leap-stoel heeft een hele andere look and feel. De constructie is gemaakt van hoogwaardige kunststoffen. Steelcase koos bewust voor een ontwerp van plastic, waardoor ze hun stoel licht en flexibel konden houden. Het creëren van een ergonomische stoel die beweging mogelijk maakt, vormt de kern van het ontwerp van de Leap V2. Alle plastic componenten van de Leap zijn van de hoogste kwaliteit, passen mooi in elkaar en bevatten geen losse uitstekende onderdelen.

Bereik van gebruikers

De reikwijdte van een bureaustoel is een van de belangrijkste aspecten voor een goede ergonomie. Wij vinden dat de aeron stoelen een beperkt bereik hebben, omdat hun werken met lengte klasse en niet instelmogelijkheden hebben die het bereik kunnen veranderen. Hierdoor zijn de aeron stoelen ook niet geschikt voor flexwerken. Wij missen voornamelijk de zitdiepteverstelling en het bereik van de armleggers. Beide aanpassingen zouden de stoel bereikbaarder maken voor een groter publiek. De Steelcase Leap V2 heeft daarin tegen wel die missende instelmogelijkheden.

De Leap doet geweldig werk door bijna aan elk aanpassingsgebied te voldoen, met een duidelijke focus op het 5e tot 95e percentiel van de bevolking.

De Leap V2 past bijna voor iedereen. De functie voor het aanpassen van de zitdiepte is essentieel om de aanpassing aan verschillende lichaamstypes nauwkeurig af te stemmen. Sommige gebruikers hebben kortere of langere benen en het is belangrijk om dit onderdeel goed in te stellen voor een goede ergonomische houding.

Zitcomfort

Zitcomfort is een van de meest belangrijkste dingen aan een stoel, en dat is iets dat wij proberen uit te leggen via onze blogs.  De Aeron is een stoel waarvan u houdt of het is een stoel waaraan u een hekel heeft. De Steelcase Leap V2 is veel consistenter en mensen ervaren deze stoel altijd als goed en comfortabel. De Steelcase Leap V2 staat ook bekend als de beste stoel op de markt.

De zitting van de Herman Miller Aeron stoelen zijn gestoffeerd in de bekende Pellicle mesh bekleding, met een hard-buitenframe design. Het Pellicle-mesh voelt lekker zacht aan en geeft wat mee wanneer u erop duwt. De Herman Miller Aeron biedt een stevige zitervaring. Het frame van de stoel kan problemen aan het lichaam aanbrengen als u niet de juiste maat voor uw lichaam heeft gekozen. Voordat u een Aeron aanschaft raadden wij altijd aan om eerst met een van onze verkoopmedewerkers te praten.

De zitervaring van de Leap-stoel verschilt nogal van die van de Aeron. De Leap V2 heeft een gewatteerde zitting die inzakt naar uw lichaamsgewicht, waardoor de druk op uw benen worden verminderd.

De Steelcase Leap V2 scoort hoog op zitcomfort. Voor veel mensen is de leap een veilige keuze om comfortabel te zitten zonder de stoel eerst te proberen.

Rugleuning Ondersteuning

De Aeron stoel is gestoffeerd in hetzelfde Pellicle mesh als de zitting. De vorm van de rugleuning zorgt voor een natuurlijke ondersteuning voor de lendensteun en het mesh bied een fijne ondersteuning.

De rugleuningervaringen van de Leap stoelen zijn goed, omdat de stoel het vermogen heeft om met de gebruiker zittend te bewegen. Deze beweging vormt de basis van de Liveback technologie van de Leap V2. Er zijn twee verschillende aanpassingen voor het lendensteunsysteem van de leap namelijk een lagere spanningsaanpassing en een lenden positieaanpassing. Beide functies werken ideaal en stellen u in staat om de stoel goed op uw rug af te stemmen.

Armsteun Comfort

De armen van de Herman Miller Aeron zijn bevestigd aan de rugleuning van de stoel. Dit zorgt voor een goede arm- en schouderondersteuning. Als u graag achterover in uw stoel leunt is de aeron ideaal, omdat de armleggers meebewegen. De armleggers van de Aeron zijn lekker zacht, dus als u een voorkeur heeft voor dit type armlegger, geeft u waarschijnlijk de voorkeur aan de Aeron.

Het brede aanpassingsbereik op de Leap-stoelarmen is fijn, maar de armleggers zijn niet zo zacht als bij de Aeron.

Ergonomische aanpassingen

Er zijn veel manieren om een ergonomische stoel te ontwerpen en deze twee stoelen zijn daar goede voorbeelden van. Beide stoelen zijn ergonomische stoelen, maar de Leap-stoel is aanzienlijk beter verstelbaar dan de Aeron.

Hoewel de Herman Miller Aeron-stoel een ergonomische stoel is, is het geen breed verstelbare stoel. De Aeron is verkrijgbaar met 3D-armen, zithoogte en voorwaartse kantelverstelling. Er is ook een mogelijkheid om twee verschillende lendensteunen toe te voegen. Het mist helaas drie belangrijke functies: armbreedte, zitdiepte en rug hoogte verstelling. Elk is belangrijk als u uw stoelen wilt afstemmen op uw lichaam.

De Leap-stoel is precies het tegenovergestelde, met alle beschikbare ergonomische aanpassingen die u zou verwachten op een stoel. De Leap V2 mist alleen de hoogteverstelling van de rugleuning. Zithoogte- en diepteverstelling, verstelbare lendensteun en 4D-armen zijn allemaal beschikbaar op de Leap-stoel. Hierdoor is de Steelcase Leap V2 beter op uw lichaam aftestellen.

Conclusie

Zowel de Herman Miller Aeron als de Leap V2 zijn iconische ergonomische stoelen en staan bovenaan de meeste lijsten voor de beste bureaustoelen. Wat het beste voor u is, hangt af van uw voorkeur voor dingen als bekledingstype, ergonomische aanpassingen en budget. De Aeron is de reden waarom mesh-stoelen zo populair zijn geworden en als het binnen uw budget past, waarschijnlijk de beste die u kunt kopen op de markt. Als u op zoek bent naar een meer traditionele ergonomische bureaustoel, dan geeft de Leap er een moderne draai aan met een actievere zitbeleving.