Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Bent u op zoek naar een zit sta bureau?

Bent u op zoek naar een zit sta bureau en overweegt u om er één aan te schaffen? Bij Offeco.nl vindt u een uitgebreid aanbod aan zit sta bureaus. Het kiezen van een passend zit sta bureau voor u of uw personeel is een belangrijke keuze, aangezien er bij een standaard kantoorbaan flink wat uur achter een bureau wordt gewerkt. Staand werken begint steeds vanzelfsprekender te worden bij zowel mensen in het bedrijfsleven als thuis.

Zit sta bureau

De zit sta bureaus bestaan al een poosje, maar pas de afgelopen jaren zien wij een toename in het gebruik ervan. U hoort vast regelmatig dat zittend werken ongezond is. Dat is ook gedeeltelijk waar. Het grootste probleem wat klachten veroorzaakt is de manier waarop u zittend werkt. Ook spenderen wij als mens soms iets te veel tijd achter onze werkplekken. Het grote voordeel van een zit sta bureau is dat u het ene uur zittend kunt werken en het andere uur actief staand kunt werken. Met een zit sta bureau past u snel en gemakkelijk de hoogte aan.

Waarom een zit sta bureau?

Als bedrijf zijn er meerdere gedachte gangen om voor een zit sta bureau te kiezen. In hoogte verstelbare werkplekken zijn de toekomst op het gebied van inrichtingen. In Zweden zijn ruim 70% van de werkplekken ingericht met in hoogte verstelbare bureaus. In Zweden streven ze erna een gedeelte van de dag effectief te gebruiken in de vorm van staand werken. Het afwisselen van de werkhouding heeft goede effecten op het menselijk lichaam. Mensen kunnen langer concentreren en de kans op fysieke klachten neemt af.

Gemakkelijk in hoogte aanpasbaar

Zit sta bureaus zijn snel en eenvoudig in hoogte te verstellen, zodat u binnen een korte tijd uw werkplek heeft omgetoverd tot een in hoogte verstelbare werkplek. Wat is de hoogte van een zit sta bureau? De hoogte van de zit sta bureaus liggen gemiddeld tussen de 60-130cm. De exacte hoogte staat vermeldt bij de specificaties.

Soorten verstelmogelijkheden

Wij bieden in ons assortiment twee soorten zit sta bureaus aan, namelijk elektrisch verstelbaar en slinger verstelbaar.

Welke verschillende soorten zit sta bureaus zijn er?

Wij bieden meerdere soorten zit sta bureaus aan, zoals hoek, duo, enkel en slinger. Via deze link kunt u ons aanbod bekijken.

Wat is de juiste hoogte?

Wilt u de juiste hoogte voor uw bureau instellen? Doe dan u onderarmen in een hoek van 90 graden en laat vervolgens de onderkant van uw onderarm naar de grond wijzen.

Inrichten ergonomische thuiswerkplek

Ergonomisch werken wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Dat is niet raar, want we zitten steeds meer. Te veel en te lang zitten zorgt voor een continue belasting van uw rug. Dat zorgt voor veel lichaamsklachten. Een groot voordeel van staand werken is dat de wervelkolom tijdens het staan in een natuurlijkere houding staat. Te lang staan is ook niet goed, een goede afwisseling is belangrijk.

Hoe vaak afwisselen tussen staand en zittend werken?

Er is geen data beschikbaar die verplicht om na een bepaalde tijd van hoogte te wisselen. Dat maakt zit sta bureaus ook aantrekkelijk, omdat u bepaalt wanneer u zittend of staand werkt en dat makkelijk kan aanpassen. Het allerbelangrijkste is dat u in de juiste houding aanneemt.

Vermijdt rugklachten

Een goede afwisseling tussen zittend en staand werken blijkt een fijn medicijn te zijn. Bij een zit sta bureau wordt het aangeraden om ongeveer 2 tot 6 keer per dag af te wisselen tussen zittend en staand werken. De ideale hoogte heeft u wanneer u uw armen in een hoek van circa  90° ontspannen op het tafelblad kan laten rusten. De ideale hoogte verschilt per persoon.

Draagkracht

Draagkracht is vooral belangrijk bij elektrische zit sta bureaus. Bij elektrisch verstelbare zit sta bureaus zit een motor in één of beide poten. De draagkracht hangt af van de kracht van de motor, en ligt tussen de 50 en 100 kg. Werkt u met een laptop, dan is de draagkracht geen belangrijke factor. Heeft u twee schermen met een computer op het zit sta bureau staan of maakt u gebruik van een CPU houder dan raadde wij een bureau aan met genoeg draagkracht.

Stabiliteit

De hoogte van het zit sta bureau heeft invloed op de stabiliteit. Hoe hoger het bureau, hoe groter de kans op stabiliteit vermindering. Er zijn 2-traps en 3-traps poten. De 3-traps poten zijn het meest stabiel. Dit komt, omdat het gewicht beter verdeeld wordt.

Bekijk ons uitgebreide assortiment: Zit sta bureaus Offeco