Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Ergonomisch En Duurzaam: De Kantoormeubelen Van Steelcase

Een foto van een Steelcase bureaustoel met een ergonomisch ontwerp en duurzame materialen.

Steelcase, een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van kantoormeubilair, is al meer dan 100 jaar bezig met het ontwerpen van innovatieve, ergonomische en duurzame meubelstukken voor kantoren over de hele wereld. In deze blog gaan we dieper in op de geschiedenis van Steelcase en de voordelen van hun ergonomische en duurzame kantoormeubelen.

Geschiedenis van Steelcase

Het merk werd opgericht in 1912 in Grand Rapids, Michigan en is al meer dan een eeuw actief op het gebied van kantoormeubilair. Het bedrijf heeft zich altijd gericht op innovatie en duurzaamheid en heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde leider in de branche. Steelcase heeft vestigingen over de hele wereld en werkt samen met klanten in meer dan 140 landen.

Ergonomie en design

Steelcase richt zich op het ontwerpen van ergonomische kantoormeubelen die bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van werknemers. Hun meubelen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne werknemers en hun werkomgeving. Zo hebben ze onder andere de Leap bureaustoel ontworpen, die zich aanpast aan de bewegingen van de gebruiker en zo rugpijn voorkomt. Ook hebben ze de Gesture bureaustoel ontworpen, die zich aanpast aan verschillende houdingen en bewegingen tijdens het werken.

Een foto van de Steelcase Leap bureaustoel, ontworpen om zich aan te passen aan de bewegingen van de gebruiker en rugpijn te voorkomen, met duurzame materialen.

Duurzaamheid meubelen Steelcase

Steelcase heeft zich ook gericht op duurzaamheid en het verminderen van hun impact op het milieu. Ze hebben zich gecommitteerd aan het verminderen van hun CO2-uitstoot en hebben diverse duurzaamheidsprogramma’s opgezet om hun doelen te bereiken. Het merk gebruikt bijvoorbeeld duurzame materialen in hun meubels en verpakkingsmateriaal, en heeft verschillende producten ontworpen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Impact op de kantoorcultuur

De ergonomische en duurzame kantoormeubelen van Steelcase hebben een grote impact gehad op de kantoorcultuur. Ze hebben bijgedragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van werknemers en hebben de standaard gezet voor kantoormeubelen. Door de nadruk te leggen op ergonomie en duurzaamheid, hebben ze bijgedragen aan het creëren van een gezondere en duurzamere werkomgeving.

Conclusie

Steelcase is een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van kantoormeubilair, en heeft zich gericht op innovatie, ergonomie en duurzaamheid. Hun meubelen hebben een grote impact gehad op de kantoorcultuur en hebben bijgedragen aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van werknemers. Door hun inzet voor duurzaamheid hebben ze ook bijgedragen aan het verminderen van hun impact op het milieu.

Heeft u vragen of advies? Wij helpen u graag telefonisch, per mail of via de live chat.

Meer blogs lezen: