Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Ergonomische bureaustoel kopen

Een ergonomische bureaustoel is een essentieel onderdeel van een goede werkplek. Het is belangrijk dat deze stoel ergonomisch verantwoord is, zodat je een goede zithouding kunt behouden gedurende de dag. Een ergonomische bureaustoel is daarom de beste keuze voor wie langere tijd achter een bureau zit.

Maar wat maakt een bureaustoel ergonomisch?

Allereerst moet de stoel in hoogte verstelbaar zijn, zodat je je bureau op de juiste hoogte kunt instellen en je armen in een hoek van 90 graden op het bureau kunt laten rusten. Daarnaast moet de rugleuning in hoogte verstelbaar zijn, zodat je rug op de juiste plek ondersteund wordt.

Eigenschappen ergonomische bureaustoelen

Een andere belangrijke eigenschap van een ergonomische bureaustoel is dat deze verschillende instelmogelijkheden biedt, zodat je de stoel kunt aanpassen aan jouw lichaam. Zo moet de stoel bijvoorbeeld verstelbare armleuningen hebben, zodat je deze op de juiste hoogte kunt instellen en je schouders ontspannen kunt houden. Daarnaast moet de stoel een kantelfunctie hebben, zodat je ook tijdens het zitten in beweging blijft en je spieren niet te veel belast.

Ook de bekleding van de stoel is van belang. Deze moet ademend en comfortabel zijn, zodat je niet gaat zweten of last krijgt van drukpunten. Een goede ergonomische bureaustoel heeft daarom een stoffen of mesh bekleding.

Tips bij het uitkiezen van een ergonomische bureaustoel

Als je op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel, zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten om een goede keuze te maken. Hieronder vind je een aantal tips om een ergonomische bureaustoel uit te kiezen:

  • Verstelbaarheid: Kies voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is, zodat je de stoel op de juiste hoogte kunt instellen in verhouding tot je bureau. Ook de armleuningen en rugleuning moeten verstelbaar zijn, zodat je de stoel goed kunt aanpassen aan jouw lichaam.
  • Ondersteuning: Let op de ondersteuning die de stoel biedt. Een goede ergonomische bureaustoel heeft een vorm die de natuurlijke curve van je rug volgt en ondersteunt. De stoel moet ook voldoende steun bieden aan je nek en hoofd.
  • Zitting: Kies voor een stoel met een zitting die breed genoeg is voor jouw lichaam en die voldoende steun biedt aan je dijen en billen. Een goede zitting verdeelt het gewicht gelijkmatig en voorkomt drukpunten.
  • Materiaal: Kies voor een bekleding die ademend en comfortabel is, zodat je niet gaat zweten of last krijgt van drukpunten. Een stoffen of mesh bekleding zijn goede opties.
  • Beweging: Let op de kantel- en wiegfuncties van de stoel. Een goede ergonomische bureaustoel biedt bewegingsvrijheid, zodat je niet de hele dag in een statische houding zit.
  • Testen: Tot slot is het belangrijk om de stoel te testen voordat je hem aanschaft. Zo kun je zelf ervaren hoe de stoel zit en of deze goed aansluit bij jouw lichaam en werkhouding. Probeer daarom verschillende stoelen uit voordat je een keuze maakt.

Door op bovenstaande zaken te letten, kun je een ergonomische bureaustoel uitkiezen die goed aansluit bij jouw lichaam en werkhouding. Het is een investering in je gezondheid en productiviteit op de lange termijn.

Conclusie

Al met al is een comfortabele bureaustoel een goede investering in je gezondheid en productiviteit op het werk. Door te kiezen voor een bureaustoel die goed aansluit bij jouw lichaam en werkhouding, voorkom je klachten en vermoeidheid. Kijk daarom bij de aanschaf van een bureaustoel altijd naar de ergonomische eigenschappen en laat je eventueel adviseren door een specialist.

Heeft u onze comfortabele bureaustoelen al bekeken?

Meer blogs lezen: