Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Dingen die je nog niet wist over Herman Miller Inc

Een foto van de Mirra 2 bureaustoel van Herman Miller Inc, bekend om zijn modern design en ergonomische functionaliteiten, zoals een ademende rugleuning en verstelbare zitopties, perfect voor een comfortabele en productieve werkomgeving.

Herman Miller Inc. is een naam die synoniem is geworden met innovatieve meubelontwerpen en ergonomische klasse. Dit legendarische Amerikaanse bedrijf, opgericht in 1905, heeft een lange geschiedenis en een reputatie die wereldwijd wordt erkend door alle mensen die te maken hebben met zitmeubelen. Maar er zijn tal van leuke onderwerpen aan Herman Miller die minder bekend zijn. Wij hebben in deze blog enkele leuke onderwerpen uitgeschreven om jullie meer te leren over een van onze favoriete merken.

Waar komt de naam vandaan?

Herman Miller Inc. heette oorspronkelijk de Michigan Star Furniture Company. Het bedrijf veranderde zijn naam in 1923 toen D.J. De Pree, de schoonzoon van Herman Miller, een meerderheidsbelang in het bedrijf kocht en het hernoemde ter ere van zijn schoonvader, een vooraanstaande lokale zakenman.

Feit: D.J. De Pree’s ouders waren Nederlandse immigranten die hun vaderland verlieten om een nieuw leven op te bouwen in de Verenigde Staten. De producten zijn niet enkel van de hoogste kwaliteit, maar hebben ook een stukje Nederlands DNA.

Herman Miller logo op de Mirra bureaustoel

De doorbraak van de Aeron bureaustoel

De Aeron bureaustoel, misschien wel het bekendste product van Herman Miller Inc, werd in 1994 geïntroduceerd en was een direct succes. Wat veel mensen niet weten, is dat deze stoel oorspronkelijk bedoeld was voor oudere mensen en mensen met mobiliteitsproblemen. De innovatieve en ergonomische kenmerken maakten het echter een hit in kantoren over de hele wereld, en het is nog steeds een bestseller.

Een ergonomische Herman Miller Aeron Remastered bureaustoel in een opslag, met kenmerkende mesh rugleuning en verstelbare armleuningen voor comfortabel zitten tijdens lange werkdagen.

Herman Miller Inc focust zich op duurzaamheid

Herman Miller is een pionier in duurzaamheid, al lang voordat het een bekend designmerk werd. Het bedrijf streeft naar een nul-voetafdruk tegen 2030, wat betekent dat ze geen negatief effect op het milieu willen hebben. Dit streven omvat het gebruik van gerecyclede materialen, energiebesparing en milieuvriendelijke productieprocessen. Ook stimuleert Herman Miller de refurbished markt door de stoelen zo te ontwerpen dat deze gemakkelijk gerepareerd kunnen worden met nieuwe onderdelen. De kwaliteit is zeer hoog en dat is te zien en te voelen.

Samenwerkingen met bekende ontwerpers

Een van de keys tot het succes van Herman Miller is hun samenwerking met enkele van de meest bekende meubel ontwerpers ter wereld. Namen zoals Charles en Ray Eames, George Nelson, en Isamu Noguchi hebben allemaal bijgedragen aan de unieke collectie van Herman Miller. Deze samenwerkingen hebben geleid tot enkele van de meest iconische meubelstukken van de 20e eeuw.

Wat is het geheime wapen van Herman Miller Inc?

Herman Miller Inc investeert aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat hun producten niet alleen wat betreft uiterlijk aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en ergonomisch geavanceerd zijn. Hun speciale R&D-team werkt voortdurend aan het verbeteren van bestaande ontwerpen en het ontwikkelen van nieuwe innovaties om aan de veranderende behoeften van de markt te voldoen.

Een Herman Miller Mirra 2 bureaustoel in graphite kleur, met een gestroomlijnd ontwerp, ademende rugleuning en verstelbare functies voor ergonomisch zitten en comfort tijdens lange werksessies.

Een blijvende impact op kantoorontwerp

Herman Miller Inc heeft een enorme impact gehad op hoe moderne kantoren eruitzien en functioneren. Het bedrijf introduceerde het concept van de “Action Office” in de jaren 60, een modulair kantoorsysteem dat de manier waarop werkruimten werden georganiseerd, revolutioneerde. Dit concept legde de basis voor de cubicles en flexibele werkplekken die we vandaag de dag kennen.

Het Belang van Ergonomie

Het bedrijf was een van de eerste in de meubelindustrie die het belang van ergonomie erkende. Ze begrepen al vroeg dat goed ontworpen meubilair de productiviteit en het welzijn van werknemers aanzienlijk kon verbeteren. Dit leidde tot de ontwikkeling van talloze ergonomische producten die vandaag de dag veel op kantoren te zien zijn.

Maatschappelijke Betrokkenheid

Herman Miller Inc is niet alleen bezig met het maken van geweldige meubels; ze zijn ook sterk betrokken bij de gemeenschap. Het bedrijf heeft tal van initiatieven om onderwijs, sociale rechtvaardigheid en milieuverbeteringen te ondersteunen. Hun programma’s variëren van het bieden van studiebeurzen tot het ondersteunen van non-profitorganisaties.

Een Wereldwijd Merk met Lokale Wortels

Ondanks hun wereldwijde aanwezigheid blijft Herman Miller Inc sterk geworteld in de lokale gemeenschap van Zeeland, Michigan. Het bedrijf is trots op zijn oorsprong en speelt een actieve rol in het ondersteunen van lokale economieën en gemeenschappen.

Of je nu een fan bent van hun stijlvolle ontwerpen of hun toewijding aan duurzaamheid bewondert, Herman Miller Inc. blijft een fascinerend bedrijf met een rijke geschiedenis en een vooruitstrevende visie. Het is een naam die synoniem staat met kwaliteit, innovatie, en zorg voor mens en milieu – een combinatie die hen tot een blijvende kracht in de meubelindustrie maakt.

Koop een Herman Miller bureaustoel bij Offeco

Bij Offeco bieden wij Refurbished Herman Miller bureaustoelen aan. Bij deze bureaustoelen zijn alle kapotte en of beschadigde onderdelen vervangen door nieuwe officiële onderdelen. Deze bureaustoelen van Herman Miller verkeren daarom ook in nieuwstaat. Na de herstelwerkzaamheden kunnen deze bureaustoelen weer jaren mee en hebben wij samen veel grondstoffen bespaart. Herman Miller bureaustoelen garanderen comfort en ergonomie. Nieuwe Herman Miller bureaustoelen zijn ook beschikbaar op aanvraag.

Een actiefoto van twee personen die een bureau monteren voor Offeco kantoormeubelen, waarbij ze samenwerken om het bureau op te zetten, waardoor een gevoel van teamwork en efficiëntie wordt uitgestraald.

Meer blogs lezen: