Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Hoe Herman Miller De Kantoorcultuur Heeft Veranderd Met Hun Ontwerpen

Herman Miller, een meubelbedrijf uit Michigan dat bekend staat om zijn innovatieve en ergonomische ontwerpen voor kantoormeubilair.

Herman Miller, een meubelbedrijf uit Michigan, heeft de manier waarop we werken in kantoren voorgoed veranderd met hun innovatieve en ergonomische ontwerpen. In deze blog gaan we dieper in op de geschiedenis van Herman Miller en hoe hun ontwerpen de kantoorcultuur hebben veranderd.

De geschiedenis van Herman Miller

Het merk is opgericht in 1905 als Star Furniture Company door Dirk Jan De Pree, een Nederlandse immigrant. In de jaren 30 ging het bedrijf zich richten op moderne meubels en introduceerde het de eerste generatie modernistische ontwerpen. In 1940 nam De Pree’s schoonzoon, D.J. De Pree, het bedrijf over en veranderde de naam in Herman Miller, ter ere van zijn schoonvader.

Ergonomie en design

In de jaren 60 begon het merk zich te richten op ergonomie en design. Ze werkten samen met ontwerpers zoals Charles en Ray Eames en George Nelson om meubels te ontwerpen die niet alleen mooi waren, maar ook comfortabel en gezond om op te zitten. Dit resulteerde in iconische ontwerpen zoals de Eames Lounge Chair en de Nelson Bench.

In de jaren 70 en 80 ontwikkelde Herman Miller nieuwe ergonomische kantoormeubelen zoals de Aeron bureaustoel en de Ethospace werkplek. Deze meubels waren ontworpen om het comfort en de productiviteit van werknemers te verhogen en om gezondheidsproblemen zoals rugpijn te voorkomen.

Herman Miller meubilair, ergonomisch en innovatief ontworpen.

Product in afbeelding: Herman Miller Setu

Impact op de kantoorcultuur

De ontwerpen van Herman Miller hebben een grote impact gehad op de kantoorcultuur. Voordat het merk zich richtte op ergonomie, waren kantoormeubels voornamelijk ontworpen om kosten te besparen en waren ze niet gericht op het comfort en de gezondheid van werknemers. Herman Miller bracht verandering door kantoormeubels te ontwerpen die niet alleen comfortabel waren, maar ook bijdroegen aan de productiviteit en het welzijn van werknemers.

De introductie van de Aeron bureaustoel in 1994 was een gamechanger voor de kantoorindustrie. Deze stoel was het eerste meubelstuk dat gebruik maakte van het materiaal ‘pellicle’, dat ademend was en zich aanpaste aan het lichaam van de gebruiker. Het was een van de eerste ergonomische bureaustoelen en is nog steeds een van de meest populaire stoelen op de markt.

Conclusie

Herman Miller heeft de kantoorcultuur voorgoed veranderd met hun innovatieve en ergonomische ontwerpen. Ze hebben bewezen dat meubels niet alleen mooi moeten zijn, maar ook comfortabel en gezond om op te zitten. Hun ontwerpen hebben geleid tot een nieuwe standaard voor kantoormeubelen en hebben bijgedragen aan het verbeteren van het comfort en de gezondheid van werknemers over de hele wereld.

Bekijk hier onze Herman Miller Bureaustoelen.

Heeft u vragen over een van onze stoelen? Wij helpen u graag verder.

Meer blogs lezen: