Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Hoe Stel Ik Mijn Elektrische Zit Sta Bureau Op De Juiste Manier In?

Een elektrisch zit sta bureau is een geweldige investering voor mensen die lange uren zittend doorbrengen. Het biedt de mogelijkheid om te staan en te zitten tijdens het werken, wat kan helpen bij het verbeteren van de houding en het verminderen van de belasting op de rug en nek. Maar hoe stel je een elektrisch zit sta bureau nu eigenlijk op de juiste manier in?

Hieronder lees je 4 stappen voor het juist instellen van jouw zit sta bureau:

Stap 1: Bepaal de juiste hoogte

Het belangrijkste aspect van het instellen van een zit sta bureau is het bepalen van de juiste hoogte. Begin met het instellen van de hoogte van het bureau op ellebooghoogte wanneer je zit. Dit betekent dat je ellebogen in een hoek van 90 graden gebogen zijn en op het bureau rusten terwijl je comfortabel kunt typen op je toetsenbord. Zorg ervoor dat je polsen recht zijn en niet gebogen, om RSI-klachten te voorkomen.

Als je wilt staan, pas dan de hoogte aan zodat het bureau op ellebooghoogte staat terwijl je staat. Het is belangrijk om de hoogte van het bureau aan te passen aan je eigen lichaamslengte en voorkeuren.

Stap 2: Plaats het toetsenbord en de muis op de juiste manier

Nu het bureau op de juiste hoogte is ingesteld, is het tijd om het toetsenbord en de muis op de juiste manier te plaatsen. Zorg ervoor dat het toetsenbord zich direct voor je bevindt en dat de muis zich naast het toetsenbord bevindt. Plaats het toetsenbord zo dicht mogelijk bij de rand van het bureau om de spanning op je schouders te verminderen.

Stap 3: Plaats het beeldscherm op de juiste hoogte

Het beeldscherm moet zich op ooghoogte bevinden, of iets lager, om spanning op je nek te verminderen. Het is belangrijk om het beeldscherm zo ver mogelijk van je af te plaatsen om spanning op je ogen te verminderen.

Stap 4: Vergeet niet om regelmatig te bewegen

Vergeet niet om regelmatig te bewegen Hoewel een zit sta bureau een geweldige manier is om de hele dag door te bewegen, is het nog steeds belangrijk om regelmatig te bewegen. Sta op, loop rond en doe wat stretchoefeningen om de bloedcirculatie te bevorderen en vermoeidheid te voorkomen. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in het werk en urenlang achter het bureau te blijven zitten. Maar door regelmatig te bewegen en pauzes te nemen, kun je de kans op vermoeidheid en gezondheidsproblemen verminderen.

Een geweldige investering

Een elektrisch zit sta bureau kan een geweldige investering zijn voor je gezondheid en welzijn op het werk. Zorg er echter voor dat je het bureau op de juiste manier instelt om optimaal te profiteren van de voordelen. Door de hoogte, hoek en plaatsing van het toetsenbord, muis en beeldscherm op de juiste manier aan te passen, kun je de spanning op je rug, nek en schouders verminderen en je houding verbeteren. Vergeet ook niet om regelmatig te bewegen en pauzes te nemen om vermoeidheid te voorkomen en de bloedcirculatie te bevorderen. Met deze tips kun je optimaal gebruik maken van je elektrische zit sta bureau en je gezondheid op het werk verbeteren.

Meer blogs lezen: