Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Is de Steelcase Leap V2 het waard?

Steelcase werd in 1912 opgericht als Metal Office Furniture. Hun eerste patent als bedrijf kreeg Steelcase voor een metalen prullenbak, die was ontworpen om de veiligheid op kantoor te verbeteren. In 1919 begon Steelcase dealernetwerken te vormen en hun kantoorproducten in de VS aan te bieden. In 1954 veranderde ze hun naam in Steelcase Inc. Het merk bleef groeien. In 1998 werd Steelcase een beursgenoteerd bedrijf.

Belangrijke ergonomische functies Steelcase Leap V2

 • Zithoogteverstelling
 • Zitdiepteverstelling
 • 4D-armen met hoogte-/breedte-/diepte-/ verstelling
 • LiveBack-technologie om de beweging van de wervelkolom na te bootsen
 • hoogte verstelbare lendensysteem
 • Instelbare stevigheid voor de onderrug
 • Kantelvergrendeling met 5 standen

Bouw kwaliteit Steelcase Leap V2

De Steelcase Leap V2 is gebouwd in Mexico en de pasvorm en afwerking zijn voortreffelijk. Wanneer u zo een grote investering doet, zijn uw verwachtingen zeker hoger dan die van een alternatief van de helft van de prijs. De Steelcase Leap stoel is een stoel met een tijdloos design die jaren mee kan. Dus zeker de investering waard.

De Steelcase Leap V2 is gemaakt van veel plastic, waardoor het totale gewicht van de stoel relatief gezien laag bleef. Het zorgde er ook voor dat de stoel flexibiliteit bood in gebieden die nodig zijn voor een goede lichaamsondersteuning.  De Steelcase Leap V2 Zorgt voor  een uniek zitcomfort, omdat de stoel de gedurende dag met uw lichaam meebeweegt.

Zitcomfort

Een van de meest belangrijke dingen bij het kopen van een bureaustoel is het zitcomfort, met de Steelcase Leap V2 investeert u in uw gezondheid, omdat deze stoel helemaal naar uw lichaam vormt en ondersteunt op de juiste plekken, waardoor u de gehele dag ergonomisch kunt zitten.

Rugsteun

Een van de belangrijkste punten van elke bureaustoel is de ondersteuning van de rug. Voor een ergonomische stoel is dit nog belangrijker. Toen Steelcase de Leap stoel ontwikkelde, realiseerden Steelcase zich dat rug ondersteuning niet op een punt moest zijn. In plaats daarvan moest de Steelcase Leap stoel ondersteuning kunnen bieden terwijl u zich de hele dag beweegt. Dit was de basis voor de Leap bureaustoelen Live Back-technologie.

Een ding dat wij  bij veel bureaustoelen hebben ontdekt, is dat hun lendensteunen vaak een foefje zijn. Dit betekent dat ze er zijn ​​en verstelbaar zijn, maar niet echt goed aanvoelen of veel ondersteuning bieden voor de rug. De Leap V2 heeft twee verschillende aanpassingen op het lumbale systeem. Ten eerste kunt u de lendensteun op en neer bewegen in de rugleuning. Ten tweede kunt u de spanning in de rugleuning aanpassen.

Armsteunen Comfort

De Leap-armleggers hebben een aangename zachtheid. Sommige armleggers zijn te stevig en geven niet mee. Dat is niet het geval met de armenleggers van de Leap V2. De armleggers van de Steelcase Leap V2 waren ook niet te zacht, wat goed is omdat te zachte armleggers sneller uit elkaar kunnen vallen dan stevigere armleggers. De armenleggers hebben een groot bewegingsbereik om aan de behoeften van de meeste gebruikers te kunnen voldoen.  De armen van de Leap stoel heeft hoogte-, diepte-, breedte- en draaipuntverstelling. Al deze aanpassingen hadden een groot bereik.

Ergonomische aanpassingen

De Steelcase Leap V2 scoort heel hoog op zijn ergonomische instelmogelijkheden. De standaardinstellingen zijn zithoogte, zitdiepte, armhoogte/breedte/diepte/draaipuntverstelling, lendensteun. De Leap V2 scoort ook extra punten voor zijn unieke zitmechanisme en flexibele zitting.

Het enige waar de Leap V2 punten miste, was de hoogteverstelling van de rug en de kantel vergrendeling posities.

Mechanisme Opties

Hoewel het fijn is om veel mechanisme-opties te hebben, kan het ook fijn zijn om geen opties te hebben. Bij de Steelcase Leap bieden ze geen maatwerk met hun mechanisme, maar dat hebt u toch  niet nodig. Aangezien al hun mechanismen het volledige soorten aanpassingen bieden.

Cilinderopties

Er zijn twee opties voor cilinderhoogte. De eerste is de standaard hoogte, die is perfecte voor het 5e tot 95e percentiel van de bevolking. Dit betekent dat de overgrote meerderheid van de mensen in de stoel met de standaard hoogte past.

De tweede optie is de krukhoogtecilinder. Wanneer u deze optie selecteert, gaat het stoelbereik omhoog. 

Opties wielen

Er zijn drie wielopties. Harde wielen voor zachte vloeren, zachte wielen voor harde vloeren en multifunctionele wielen die geschikt zijn voor alle soorten ondergronden.

Milieu

Steelcase is een groot voorstander van duurzaamheid en hun stoelen hebben meerdere certificeringen om dit te bewijzen. De Leap-stoel is vervaardigd met gepoedercoate verven, lijmen op waterbasis en VOC-vrij verwerkt. Elke stoel is gemaakt met 35% gerecycled materiaal en bevat geen Pvc’s, Cfk’s, oplosmiddelen, chroom en benzeen. Ook wordt de stoel vaak nog refurbished en weer als nieuw verkocht, waardoor de leeftijd van de stoel vergroot kan worden.

Refurbished Steelcase Leap V2

Bij Offeco krijgen wij vaak grote partijen gebruikte Steelcase bureaustoelen binnen die er niet meer goed uitzien en of werken.  Wij knappen deze stoelen helemaal op en verkopen deze weer als nieuw.

Hoe ziet een refurbish proces bij een Steelcase Leap V2 eruit?

 • Wij vervangen de armleggers
 • Wij vervangen de Gasveer
 • Wij Controleren en oliën alle onderdelen
 • Wij reinigen en spuiten alle onderdelen
 • Wij stofferen de stoel
 • Wij brengen extra foam aan in de zitting om deze weer als nieuw te maken

Alle onderdelen die wij gebruiken zijn officieel.