Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Mijn Steelcase Leap V2 kraakt wat moet ik doen?

Een krakende Leap V2 is harstikke vervelend en storend. Gelukkig is het gemakkelijk en goed op te lossen.

Gebruik een smeermiddel, zoals lithiumvet of Liquid Wrench Silicone. (Niet een die plastic beschadigd) Het geluid komt vaak van de binnenkant van het veermechanisme onder de stoel.

Wat je nu het best kunt doen is de stoel omdraaien, met de voorkant naar boven gericht. In de geklonken behuizing van de Leap V2 bevindt zich een uvulaire  poort van circa 2,5 hoog en een centimeter breed, net iets uit het midden van de veerbehuizing.

Als je licht er doorheen laat schijnen, zie je de veer en wat wit gekleurd plastic. Plaatst een rietje aan de spuitbus en plaatst deze in het portje en probeer zoveel hoeken als mogelijk te raken. Leg daarna de stoel een paar minuten aan alle kanten neer, om het smeermiddel te laten verzadigen en elk gaatje te bedekken.  

Je zult nu merken dat er wat overig smeer uit de stoel loopt, dat is niet erg. Je kunt de stoel weer rechtop plaatsen. Je zult niet onmiddellijk een vermindering van het geluid merken, maar na ongeveer een uur zittend heen en weer leunen, zal het geluid VEEL beter zijn. De volgende dag is het geluid niet meer te horen.

Tip: Smeerspray heeft een chemische geur, dus zorg dat je de stoel in een goed ventileerbare ruimte zet. Zorg dat je de stoel veel laat bewegen, nadat je de spray hebt gebruikt zo komt het smeermiddel overal op de juiste plek.