Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Nadelen tweedehands bureaustoelen ten opzichte van nieuw of refurbished

In deze blog gaan wij nadelen opsommen voor het aanschaffen van tweedehands bureaustoelen. Leest u gerust verder.

Geen fabrieksgarantie

Een van de grootste nadelen van tweedehands kopen is dat u zelden fabrieksgarantie krijgt. Het komt amper voor dat een fabrikant zijn garantie volgt op de stoel en niet op de oorspronkelijke koper. Aangezien de garantie alleen geldig is voor de eerste koper, vervalt deze zodra deze aan iemand gebruikt wordt doorverkocht.

De garantie op een bureaustoel is behoorlijk kostbaar. Het garandeert dat u een bepaalde tijd zult hebben met een bureaustoel die goed werkt. Dit wordt steeds belangrijker naarmate de prijs hoger wordt. High-end bureaustoel merken bieden garanties van meer dan 10 jaar op de gehele stoel. De garantie omvat reparaties, vervangingen en retourkosten. U doet vooraf een grote investering, maar u weet dat u de komende 10+ jaar een eersteklas bureaustoel zult hebben. Wij hebben zowel nieuwe als refurbished bureaustoelen, beiden bevatten garanties tot en met 50 jaar!

Kortere levensduur

Een gebruikte bureaustoel bespaart u geld, maar u kunt niet verwachten dat deze zo lang meegaat als een gloednieuwe of refurbished versie van dezelfde stoel. Bureaustoelen zijn niet ontworpen om eeuwig mee te gaan. Onderdelen zoals foam, stoffen, armkussens en cilinders zullen uiteindelijk slijten en vervangen moeten worden. Koopt u een stoel van vijf jaar oud, dan bestaat de kans dat deze nog maar een paar jaar meegaat.

Dit wordt een beetje riskanter als u niet weet waar de stoel vandaan kwam of wie hem gebruikte. U weet niet hoeveel uur er in de stoel is gestoken of hoe deze werd gebruikt. Het kan zijn dat u een stoel vindt die maar een paar uur per week in een thuiskantoor is gebruikt, of dat de stoel in een 24-uurs callcenter heeft gestaan ​​waar hij vier jaar lang 24 uur per dag is gebruikt. Het is een beetje een gok. U kunt geluk hebben, maar het risico bestaat dat u een bureaustoel aan het einde van zijn levenscyclus koopt.

Kan verborgen gebreken hebben

Bureaustoelen hebben vaak kleine dingen die niet perfect werken zoals het hoort. Dit komt vaker voor naarmate een bureaustoel langer wordt gebruikt. Zoals wij in het vorige gedeelte hebben besproken, zullen bureaustoelen uiteindelijk kapot gaan. Misschien is het zitschuim samengedrukt en zakt het nu na korte tijd uit. Misschien vergrendelt de rugleuning niet meer. Of misschien kunnen de armleuningen niet langer op vier manieren worden versteld, zoals ze zijn ontworpen.

Er zijn tal van dingen die mis kunnen gaan met een stoel. U kunt deze gebreken niet zien op een foto van een online advertentie. De verkoper kan het item als in perfecte staat aanbieden, maar het kan aankomen met functies die niet goed werken.

Een manier om dit probleem te verhelpen, is door gebruikte bureaustoelen niet te kopen, maar te zoeken naar refurbished bureaustoelen met garantie. Bij Tweedehands bureaustoelen kunnen er toch dingen zijn die u gewoon niet opmerkt totdat u de stoel intensief gaat gebruiken. Misschien zakt de cilinder in de loop van een dag langzaam naar beneden. Dit is niet iets dat u opvalt als u het in het echt ziet, maar het betekent dat u een stoel koopt met een cilinder die moet worden vervangen. Dit soort dingen kunnen klein lijken, maar ze kunnen de stoel oncomfortabel of onbruikbaar maken.

Bekleiding bevat bacteriën

Net als sommige van de andere dingen die wij hebben besproken, is het kopen van een gebruikte stoel een beetje een gok met betrekking tot de staat van de bekleding van de stoel die u ontvangt. Nogmaals, u kent misschien niet de persoon die de stoel heeft gebruikt en hoe vaak deze is gebruikt. Er is een kans dat de persoon tijdens het gebruik van de stoel heeft gegeten en dat er dingen op zijn gemorst. Er is ook de mogelijkheid dat de stoel een vieze geur heeft. Dit kan betekenen dat u de stoel professioneel moet laten reinigen.

Een voordeel van een nieuwe stoel is dat u weet dat u de eerste persoon bent die hem gaat gebruiken. Het is fris, schoon en heeft die geur van nieuw meubilair. Als u bedenkt hoeveel tijd veel mensen in een bureaustoel doorbrengen, begint het vergelijkbaar te worden met een bed. Velen van ons zitten zes uur of meer per dag in onze bureaustoel. Dit is vergelijkbaar met de hoeveelheid tijd die u slaapt. Het kopen van een gebruikte matras is niet erg gebruikelijk en een belangrijke reden zijn de mogelijke hygiëneproblemen. 

Conclusie

Beslissen tussen het kopen van een nieuwe bureaustoel versus een gebruikte bureaustoel kan een moeilijke beslissing zijn. Gaat u voor een langetermijninvestering, die vooraf meer geld kost, maar u een zitoplossing voor de lange termijn geeft? Of gaat u de gebruikte route om wat geld te besparen aan de voorkant in de hoop een stoel te krijgen die beter presteert dan zijn prijs?

Er zijn nadelen aan beide paden, maar tweedehands kopen zal zeker het risicovollere pad zijn met de potentieel hogere beloning. Als u kijkt naar de problemen die we hier hebben gepresenteerd en denkt dat ze niet erg zijn, dan is de optie gebruikte bureaustoel waarschijnlijk een goede keuze. Als een van de problemen rode vlaggen voor u zijn, wilt u misschien naar een nieuwe bureaustoel kijken. Zolang u weet waar u op moet letten en wat voor u belangrijk is, kunt u beslissen of u de juiste persoon bent voor een gebruikte bureaustoel of een nieuwe bureaustoel. Een goede middenweg is het aanschaffen van een refurbished bureaustoel. Deze zijn door professionals nagekeken en werken zoals ze nieuw ook horen te werken. Bij Offeco bieden wij nieuwe en refurbished bureaustoelen aan. De garanties voor nieuwe en refurbished bureaustoelen variëren van  2 tot 50 jaar.

Offeco bureaustoel reparatie service

Voor het geval dat u een tweedehands bureaustoel op het oog heeft en deze graag wilt na laten kijken, dan is dat mogelijk. Wij bieden een bureaustoelen reparatieservice aan waar de stoel nagekeken en eventueel gerepareerd kan worden. Dit is al mogelijk vanaf 55,71 euro ex btw. Voor alle mogelijkheden kunt u deze pagina bekijken.