Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Steelcase Leap Vs Steelcase Gesture: Welke stoel is beter?

In deze Blog gaan wij de Steelcase Leap en de Steelcase Gesture vergelijken, Welke bureaustoel het beste bij u past hangt af van uw voorkeur voor bureaustoelen. In deze blog gaan wij de verschillen tussen deze twee stoelen toelichten.

Bouw kwaliteit:

Als u op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel stoel, dan zijn zowel de Leap als de Gesture een goede keus. Beide stoelen zijn geproduceerd in Mexico en hebben een voortreffelijke pasvorm en afwerking. Zowel de Leap als de Gesture zijn gemaakt van veel plastic onderdelen, maar deze plastic onderdelen zijn van de hoogste kwaliteit en zijn typerend voor de ontwerpen van Steelcase. Het doel van de Steelcase stoelen is dat de gebruiker zich de hele dag door kan bewegen en om dat mogelijk te maken zijn hoogwaardige kunststoffen vereist om de zittingen en rugleuningen flexibel te houden. 

Reikwijdte van de gebruikers:

Als het om de reikwijdte van de Steelcase stoelen gaat, kunnen wij concluderen dat Steelcase hun best heeft gedaan om de Leap en Gesture aangenaam te maken voor een zo groot mogelijk bereik. De stoelen zijn geschikt voor het 5e tot 95e percentiel van de bevolking.

Zitcomfort

Een van de belangrijkste dingen bij het aanschaffen van een bureaustoel is het zitcomfort.  Een van de unieke dingen aan zowel de Leap als de Gesture is dat de stoelen zeer comfortabel zitten, terwijl ze een dun zitkussen hebben. De zitkussens van beide stoelen zijn minder dan 5 cm dik, terwijl normale bureaustoelen vaak minimaal zitkussens hebben met een dikte van 7.5 cm. Dit is het bewijs van het kwaliteitsniveau van de zitkussens van Steelcase.

Naast het comfort van de zitkussens, integreerde Steelcase een flexibele zitting op beide stoelen. Hierdoor kan het voorste deel van het zitgedeelte met u meebewegen terwijl u gedurende de dag van houding wisselt. De flexibele zitting is ontworpen om de druk te verminderen die normaal gesproken in de achterkant van uw benen voorkomt.

Rugleuning ondersteuning

De LiveBack-technologie in de rugleuning van de Leap zorgt voor flexibiliteit, wat fijn is als u in de stoel beweegt. Het bovenste gedeelte en het onderste gedeelte van de rugleuning bewegen apart van elkaar, zodat u maximale comfort evenaart.  Ook hebben de Leap stoelen een instelbare lendensteun die goed in te stellen zijn op uw rug.

De rugleuning van de Gesture is flexibel zoals de Leap, waardoor er wat beweging in de stoel mogelijk is. Het enige minpunt ten opzichte van de Leap is de missende lendensteun.

Armleuning comfort

De armleggers van beide stoelen bieden een goed comfort voor de elle boog en onderarm. Hoewel ze niet zo zacht zijn als de aeron, zijn ze nog steeds comfortabel voor de gehele dag.

De Gesture wordt standaard geleverd met in vier richtingen verstelbare armleggers. De armleuningen bieden standaardbewegingen zoals hoogte- breedte- diepte- en draaiverstelling. 

De armen van de Leap zijn minder verstelbaar als de Gesture. Met vierdimensionale armleggers kunt u de hoogte, breedte, diepte en draaipunt aanpassen van de Steelcase Leap V2.

Ergonomische aanpassingen

Beide stoelen worden beschouwd als volledig verstelbare ergonomische bureaustoelen en bevatten bijna elke beschikbare aanpassing. Het enige ontbrekende is een in hoogte verstelbare rugleuning. Hoewel dit een probleem kan vormen voor lange gebruikers, zou iedereen onder de 190 cm geen problemen moeten hebben. De reden voor het ontbreken van deze functie is de manier waarop Steelcase de rugleuning in de zitting heeft geplaatst en hoe het mechanisme is vastgemaakt. Door deze delen van de stoel met elkaar te verbinden, ontstaat een unieke beweging bij het achterover leunen in de stoel.

De Leap en Gesture hebben elk een in diepte verstelbare zitting. Bij de meeste stoelen, inclusief de Leap, wordt de diepte van de zitting aangepast door een hendel te gebruiken.

Conclusie:  

Bent u opzoek naar een goede instelbare ergonomische bureaustoel en wilt u zonder een groot risico te lopen een goede stoel kiezen, dan zit u bij de Steelcase Leap V2 of Steelcase Gesture goed. Beide stoelen bieden een ergonomische zithouding. Wij bieden de Steelcase stoelen refurbished aan, omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze stoelen een tweede leven verdienen, waar ze weer minimaal 10 jaar mee gaan. Verder is het verschil tussen De Leap V2 en Gesture minimaal en is het een keuze gebaseerd op uiterlijk.

https://youtube.com/shorts/L9rQkoc6Koc?feature=share