Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Thuiswerkplek inrichten

Thuiswerken is voor de één de ideale uitkomst, terwijl de ander niet kan wachten om weer terug naar kantoor te gaan. Hoe het thuiswerken wordt ervaren hangt voor een groot gedeelte af van hoe de werkplek is ingericht. U kunt u voorstellen dat het prettiger werken is op een bureaustoel aan een goed bureau in plaats van op een eetkamerstoel aan de eettafel.

Veel thuiswerkplekken zijn nog niet in orde. Bij het uitkiezen van een werkplek is er veel keuze en u wilt natuurlijk de beste kwaliteit voor de juiste prijs.

Wie betaalt uw thuiswerkplek?

De Arbowet stelt dat de werkgever ervoor verantwoordelijk is dat u veilig en gezond uw werk kunt
doen. Dat is de plicht die de werkgever heeft. Dat houdt ook in dat uw werkgever de kosten moet
vergoeden bij het aanschaffen van een nieuwe werkplek indien nodig.

Thuiswerken wordt steeds georganiseerder en de thuiswerkplek wordt steeds belangrijker. Met deze
verandering in gedachte wordt het steeds belangrijker om de thuiswerkplek in orde te maken.

Goed om te weten werkt u thuis met een beeldscherm, dan gelden thuis dezelfde eisen voor de
inrichting van de werkplek als op kantoor. In principe moet de werkgever de werknemer op kantoor
houden als dit niet goed geregeld is.

 

Vermijdt rugpijn en nek- schouderklachten

Om Lichamelijke klachten te voorkomen, is het van belang dat u uw werkplek kunt aanpassen aan uw eigen lichaamsmaten en behoeften. Werken aan een tafel die te hoog is kan leiden tot een pijnlijke nek en schouders. Zitten op een keukenstoel die u niet goed ondersteunt kan leiden tot een vervelend en stijf gevoel in het onderste gedeelte van de rug. Als u dit lang genoeg blijft doen creëert u serieuze lichamelijke klachten. Vaak kunt u met een paar aanpassingen veel vooruitgang boeken. Een goede bureaustoel en bureau helpen u al grote stappen vooruit.

 

Goede werkplek

Een goede werkplek zorgt ervoor dat u thuis een ergonomische (zit)houding kunt aannemen. In het beste geval, heeft u beschikking over een bureau en bureaustoel die instelmogelijkheden hebben om het product op uw lichaamsmaten aftestellen.

Welk bureau past bij mij?

Wilt u zittend werken afwisselen met staand werken?

Dan zijn onze Zit-sta bureaus ideaal voor u.

Wilt u een bureau die verstelbaar kan worden op uw juiste zithoogte en vindt u staand werken niet nodig?

Dan zijn onze instelbare tafels en bureaus ideaal voor u

Wilt u een goedkoop bureau en hoeft het niet verstelbaar te zijn?

Bekijk dan onze tafel met vaste hoogte

Welke bureaustoel past bij mij?

Voor een bureaustoel is het belangrijk dat het goed bij u lichaamsmaten past, het is daarom belangrijk om bij de keuze van een ergonomische bureaustoel te letten op de eisen en kenmerken die bij u lichaamsmaten passen. Op deze manier zorgt u ervoor dat de bureaustoel volledig op uw lichaam aangepast kan worden. Welke bureaustoel past dan het best bij mij? Vul via deze link 5 vragen in en wij selecteren voor u de beste stoelen.

 

Niet te vergeten

Vergeet niet naar de “accessoires” te kijken. Werkt u bijvoorbeeld met een laptop? Dan is een laptopstandaard erg belangrijk, omdat u op die manier voorkomt dat u voorovergebogen zit wat kan leidden tot klachten. Heeft u veel loshangende kabels? Dan zijn kabelgoten de ideale oplossing om uw werkplek weer overzichtelijk en veilig te maken. Wij hebben de belangrijkste producten bij accessoires uitgekozen die u helpen om uw werkplek volledig ergonomisch in te richten.

 

Advies op maat?

Wij helpen u graag om de juiste oplossing te vinden om klachten of toekomstige klachten te verhelpen. Wilt u dat wij bij u langskomen? Of vindt u het fijner op bij ons een bakje koffie te doen?
Neem gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Inspiratie