Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Tips bij het aanschaffen van een zit sta bureau

Hoe lang staan achter u zit sta bureau?

Veel mensen vragen zich af hoe lang u het best kunt staan achter een zit sta bureau. Wat is het evenwicht tussen zittend en het staand werken? Het zal u niet verbazen dat de meningen van de experts hierover verschillen. Wij adviseren om 75% van de dag te zitten en 25% van de dag te staan. Het is belangrijk dat u de werkhouding afwisselt. Er moet dus géén situatie ontstaan dat u een dagdeel staand werkt en de rest van de dag zittend. De afwisseling zorgt voor een toegevoegde waarde van het dynamisch werken. U kunt het best de tijden op vaste plekke op de dag inplannen.

Waar moet u aan denken bij het kopen van een zit sta bureau?

Er zijn een aantal dingen waarop u goed moet letten bij het uitkiezen van een zit – sta bureau. Zo moet u goed letten op de minimale en maximale werkhoogte die het Verstelbare bureau kan bereiken. Dit is namelijk de belangrijkste reden waarom u besluit om een zit sta bureau aan te schaffen. Een andere keuze die u moet maken is tussen de elektrische of slinger te bedienen zit sta bureaus. Tot slot zijn de looks, de prijs en het praktisch gemak van een zit sta bureau van belang bij het maken van u keuze.

Wat is de minimale en maximale werkhoogte van een zit sta bureau?

Zoals aangegeven is de mogelijkheid om flexibel te werken een van de belangrijkste redenen om een zit sta bureau te kopen. Bij Bieden verstelbare bureaus aan met een minimale hoogte van 70 cm tot een maximale hoogte van 130 cm!

Kiezen tussen een elektrisch of handmatig te bedienen zit sta bureau

Een keuze die u waarschijnlijk als snel zult maken is of u voorkeur uitgaat naar en elektrische of slinger te bedienen zit sta bureau. Zit sta bureaus met slinger hebben een voordeligere prijsstelling. Een zit sta bureau elektrisch is praktischer en minder arbeidsintensief in gebruik, maar een zit sta bureau handmatig kan overal geplaats worden zonder dat er stroom in de buurt hoeft te zijn. Dit is een overweging wat u moet maken.

Maximale belastbaarheid van een zit sta bureau 

Een heel belangrijk punt waar u zeker op moet letten bij uw keuze is de maximale belastbaarheid van het zit sta bureau elektrisch . Heeft u veel spullen op u bureau liggen en werkt u bijvoorbeeld met meerdere monitoren? Dan is het zeker verstandig om te kijken naar de maximale belastbaarheid van het zit sta bureau. Als u kiest voor een sta bureau van een Offeco zal dit géén issue zijn. Hoe meer spullen u kwijt wilt hoe groter wij het bureaublad aanraden.

Voordelen van het gebruik van zit sta bureau

Het aannemen van een dynamische werkhouding, biedt veel voordelen waar u wellicht niet in eerste instantie aan zult denken. Het komt erop neer dat het gebruik van zit sta bureaus zal leiden tot minder fysieke klachten. De combinatie tussen zittend en staand werken zorgt immers voor meer variatie in u werkhouding. U bent dus meer in beweging waardoor u dagelijks 150 tot 200 calorieën extra kunt verbranden! Dus het is ook nog eens goed voor de lijn! Daarnaast zult u ongetwijfeld herkennen dat u gedachten snel kunnen afdwalen als u constant in één houding aan het werk bent. Door het gebruik van een zit sta bureau bent u dus beter in staat om te focussen op het werk. u wordt dus veel productiever en in dat opzicht verdient een investering in een bureau zichzelf dus snel terug!

Zit sta bureau elektrisch goedkoop kopen? Maak het uzelf niet te moeilijk!

Met steeds meer zittende beroepen is het geen rare ontwikkeling dat er ook steeds meer zit sta bureaus op de markt zijn verschenen. Zoals u misschien weet is de hele dag zitten erg slecht voor u lichaam en kan het tromboze en andere nare ziektes veroorzaken. Artsen zeggen dat zitten het nieuwe roken is. Daarom is het zaak om zitten en staan regelmatig met elkaar af te wisselen.