Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Waarom een zit sta bureau nodig is voor de ideale werkplek

Een zit sta bureau is nodig voor een ideale werkplek omdat het de mogelijkheid biedt om af te wisselen tussen zitten en staan tijdens het werk. Hierdoor blijft het lichaam in beweging en vermindert het de kans op gezondheidsproblemen die kunnen optreden bij langdurig zitten, zoals rugpijn, concentratieverlies, overgewicht, hart- en vaatziekten, rugklachten en diabetes. Het verbetert ook de productiviteit, aangezien volgens onderzoeken de prestaties met 20% verbeteren door af te wisselen tussen zitten en staan.

Wat is een zit sta bureau?

Een zit sta bureau is verstelbaar in hoogte en vermindert werk gerelateerde klachten. De prijzen van elektrisch verstelbare bureaus zijn de laatste 2 jaar gedaald en de techniek is verbeterd, waardoor storingen zeldzaam zijn geworden. Onze Basic zit sta bureau heeft een laagste prijs van 338,- excl. btw en beschikt over de nieuwste technieken.

Hoe werkt een zit sta bureau?

Met het bedieningspaneel onder het werkblad is het zit sta bureau gemakkelijk te bedienen. De hoogte kan ingesteld worden tussen 62 en 130 cm, met een optimale stahoogte waarbij de armen op het tafelblad kunnen rusten bij navelhoogte. Het standaard Up/down bedieningspaneel is voldoende, maar er is ook een luxe versie beschikbaar met een digitale hoogte-indicator en de mogelijkheid om de hoogte in vier standen voor te programmeren.

Hoe kies ik een zit sta bureau die bij mij past?

Om een zit sta bureau te kiezen dat bij jou past, moet je rekening houden met de volgende aspecten:

  1. Maat: Kies een bureau dat aansluit bij de grootte van je werkruimte en de grootte van je laptop of computermonitor.
  2. Verstelbaarheid: Kijk of het bureau eenvoudig elektrisch of manueel in hoogte verstelbaar is en of de juiste hoogte voor zitten en staan bereikt kan worden.
  3. Draagvermogen: Zorg dat het bureau een goed draagvermogen heeft voor jouw benodigdheden, zoals computers, documenten en andere materialen.
  4. Comfort: Kies een bureau met een stabiele en comfortabele onderstelling, een soepele hoogteverstelling en eventueel een geïntegreerd bedieningspaneel.
  5. Prijs: Overweeg je budget en zoek een zit sta bureau dat binnen jouw prijsklasse valt en tegelijkertijd aan je eisen voldoet.
  6. Stijl: Kies een bureau dat past bij je interieur en stijl, aangezien het een blijvende aanwinst voor je werkruimte is.