Gratis verzending binnen NL&BE
Levering binnen 1-5 werkdagen
Op Bol beoordeeld met een 8,9.

Welke bureaustoel moet ik kopen?

Bent u op zoek naar een ergonomische bureaustoel? Dan is het van belang om te weten waar een voor u geschikte bureaustoel aan moet voldoen zodat u de juiste aankoop doet. Wij hebben hieronder wat tips!

Kies een mobiele bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel moet zich goed kunnen bewegen. Wij raden daarom ook bureaustoelen aan met 5 wieltjes. De keuze van het soort wielen is ook belangrijk. Op een bureaustoel zitten standaard harde wielen. Deze wieltjes zijn het best geschikt voor een zachte ondergrond, omdat de bureaustoel daarop beter rolt. Bij een harde ondergrond raden wij zachte wieltjes aan, omdat deze minder geluid maken en de vloer niet beschadigen.

Juiste zitting

De zitting moet voldoende ondersteuning en comfort bieden. Let goed op de afmetingen van de zitting en of die verstelbaar is. De zitting moet diep genoeg zijn om de benen een ergonomische ondersteuning te geven, zonder dat de holtes van de knie onder druk komen te staan. Dat blokkeert namelijk de bloedtoevoer, daardoor hebben ergonomische bureaustoelen een afgeronde voorkant. De zitting moet na 20 tot 60 minuten nog steeds aangenaam zitten. Een slechte vulling van de zitting of rugleuning kan voor een pijnlijke en onaangename rug en heupen zorgen.

Regel voor het instellen van een verstelbare zitting:

Zit zo ver mogelijk naar achter op het zitgedeelte. Stel vervolgens de zitting zo in dat u knieholte niet tegen de voorrand van de bureaustoel aankomt. De juiste afstand hiertussen is een vuist. Zo kunnen de bloedvaten en zenuwen van uw benen niet bekneld raken.

Hoogte verstelbaar

Het is belangrijk dat de bureaustoel in hoogte versteld kan worden, omdat het niet fijn zitten is als uw benen te ver of te dichtbij de grond zitten. Wat is de juiste zithoogte? De juiste zithoogte is als uw voeten plat op de grond staan en uw knieën in een hoek van 90 tot maximaal 110 graden gebogen staan.

Verstelbare rugleuning

Stel de rugleuning zo in dat als u ontspannen rechtop zit, de lendesteun in de rug holte valt en daar ondersteuning geeft. Het is van belang om zover mogelijk achterin de stoel te gaan zitten.  

Kantelbare rugleuning

Het is het meest ergonomisch om de rugleuning niet vast te zetten, maar de veerkracht zo in te stellen dat uw rugleuning met u meebeweegt. Beweegt u iets naar voren, zorg dan dat de bureaustoel ook meebeweegt. Zit u rechtop zorg dan dat de leuning rechtop blijft staan.

Verstelbare armsteunen

Zorg ervoor dat u armen een hoek van ongeveer 90 graden maken en dat u ontspannen zit. U onderarmen steunen voor het grootste gedeelte op u bureau, maar zorg ervoor dat de armsteunen alsnog dezelfde hoogte hebben als uw bureaublad en u elle bogen ondersteunen. Stel de breedte van de armleuningen zo in dat de elle bogen dicht bij het lichaam blijven

Heeft u vragen over een bureaustoel?

Neem dan contact op met Info@offeco.nl of direct via de live chat en dan helpen wij u graag!

Via onze Tool Welke bureaustoel past bij mij selecteren wij voor u de beste bureaustoelen aan de hand van een paar korte vragen.